preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dragutina Domjanića Zagreb

Login
e-Dnevnik

e-Dnevnik za učitelje

           Testna verzija e-dnevnika

            e-Dnevnik za nastavnike

            Upute za nastavnike

            Upute za razrednike

            Video upute za nastavnike

            m-token - Aplikaciju je moguće preuzeti, za Android uređaje na Google Play Storeu, a za iOS uređaje na Apple App Storeu. Za aktivaciju je potrebno kontaktirati CARNetov helpdesk putem e-maila helpdesk@skole.hr

Upute za instalaciju m-tokena.

           

 

e-Dnevnik za učenike i roditelje 

         e-Dnevnik za učenike i roditelje

           Upute za korištenje 

Pristup je dozvoljen isključivo pomoću AAI@edu za učenike i roditeljima registriranim u sustavu e-Građani.

 

Upisi u 1. razred

UPISI U 1. RAZRED

Školski kurikulum
VOZNI RED 2016./2017.

BIZEK

7:25   10:10    12:00    12:45   13:25   14:30   18:00    18:50   19:40

ŠKOLA

11:35   12:25   13:15   14:05   17:35   18:25   19:15

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

JELOVNIK

Priloženi dokumenti:
Jelovnik 14.5..doc
Jelovnik 21.5.doc

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Anketa
Koji Vam je najdraži način provjeravanja?

OSIGURANJE UČENIKA

e-Lektire

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku.

AAI@edu korisničko ime i lozinku možete dobiti kod administratora (tajništvo) vaše škole.

Edu Knjižara

Mjesto na kojem možete pronaći e-udžbenike od osnovne škole do fakulteta, ali i druge e-knjige i obrazovne e-sadržaje.

Prijavite se svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom.

NIKOLA TESLA PORTAL

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku.

AAI@edu korisničko ime i lozinku možete dobiti kod administratora (tajništvo) vaše škole.

 

CARNET

MOJE DIJETE

WEB PORTAL MOJE DIJETE

Portal sadrži mnogo kvalitetnih članaka koji mogu biti od velike koristi učenicima i roditeljima.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 2. 10. 2010.

Ukupno: 752378
Danas: 162
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
CARNet sudjelovao na Satu kodiranja
Autor: Carla-Astrid Gajsak, 12. 12. 2016.

- Zvonimir Stanić, v.d. ravnatelja CARNeta istaknuo je važnost i nužnost tehnologije u nastavi za dobrobit djece
- Predavač na radionici Željko Tomić istaknuo je kako je entuzijazam mladih na ovakvim inicijativama nepresušan izvor motivacije te pozvao – „Budimo im podrška“
 

 8.prosinca 2016. godine u Osnovnoj školi Dragutina Domjanića u Zagrebu u sklopu globalnog projekta Sat kodiranja sudjelovao v.d. ravnatelja CARNeta Zvonimir Stanić, koji se u ovaj projekt uključio kako bi naglasio koliko je tehnologija u nastavi važna za budućnost djece. U radionici je sudjelovalo 20 učenika 6. i 7. razreda koji već pohađaju satove informatike, a današnji Sat kodiranja im je bio zanimljiv jer su na sistematski način, kroz igru Minecraft, učili osnovne pojmove programiranja.

 

FOTOGALERIJA


Sat kodiranja ili Hour of Code, održava se od 5. do 11. prosinca u cijelom svijetu, a u Hrvatskoj ga vodi nevladina udruga Osijek Software City uz potporu Microsofta.

U OŠ Dragutina Domjanića za provedbu i organizaciju zaslužna je profesorica Carla Astrid Gajšak uz pomoć  i podršku tvrtke Microsoft, CARNeta i programerske udruge Programerko.

Uz vodstvo programera Željka Tomića iz udruge Programerko, učenici su kroz blok sate programirali u aplikaciji koja koristi okruženje najpopularnije igre Minecraft , koja na zabavan način upoznaje učenike s osnovama kodiranja.

Kao pomoć  i podrška učenicima, na satu su sudjelovali  i  ravnatelj CARNet-a  gospodin Zvonimir Stanić, CARNet-ova suradnica u uredu za administraciju i vođenje posebnih programa Anja Korda,  Goran Pivarski voditelj komunikacija Microsoft Hrvatska  i profesorica Carla Astrid Gajšak.

Zvonimir Stanić se priključio Satu kodiranja kako bi pokazao da i oni koji nisu programeri mogu održati ovakav sat i da programiranje, kada ga se stavi u vizualno atraktivan kontekst, nije komplicirano. Djeca su se zabavljala i rekordno brzo završila svih 12 zadataka u Minecraft Designer aplikaciji, a naposljetku je certifikat o položenom Satu kodiranja dobio i sam Zvonimir Stanić te rekao: „Na tržištu rada postoji stalna potreba za programerima, a Sat kodiranja je izvrsna prilika da se na zabavan, kreativan i edukativan način popularizira programiranje među mladima. Budući da je moderna tehnologija sveprisutna u našem svakodnevnom životu i svakim se danom sve više razvija, nužno je djecu poticati na algoritamsko razmišljanje i pripremati ih za poslove budućnosti, a projektima poput ovoga svakako ih možemo za njih barem zainteresirati. Nadam se da će ubuduće biti još ovakvih inicijativa, a sve u cilju ulaganja u obrazovanje i budućnost naše djece.“

Radionicu je održao Željko Tomić, programer i konzultant za razvoj softvera iz Udruge Programerko. On već dvije godine održava radionice u Scratchu koje imaju isti cilj kao radionice tijekom Sata kodiranja, a to je približiti osnove programiranja djeci osnovnoškolskog uzrasta kroz pojednostavljeno sučelje. Djeca su programirala na jednostavnoj aplikaciji Minecraft Designer koja koristi okruženje svjetski poznate igrice, te tako učili kroz igru, a nakon obavljenih zadataka mogli su vidjeti kako u stvari izgleda kod koji su napravili upravljajući likovima u igrici.

"Kad sam bio njihovih godina, nisam još ni imao računalo. Danas su na pitanje: "Tko koristi pametni telefon?" sve ruke bile u zraku. U današnjem svijetu jako je teško predvidjeti što će biti aktualno za desetak godina. Upravo ovakvim radionicama programiranja nastojimo djecu ubaciti na ludu vožnju tehnološkim prostranstvima koja ih sve više okružuju. Zastupljeni su svi uzrasti, od djece predškolske dobi koja jedva slovkaju, ali bez problema slažu naredbe svog programa, do mladih adolescenata koji svojim pitanjima tjeraju i predavače na ozbiljno razmišljanje. Oduševljenje pri rješavanju problema i entuzijazam ovih mladih ljudi nepresušan su mi izvor motivacije. Budimo im podrška!", rekao je Željko Tomić.

Osim što, kroz radionice poput Sata kodiranja, djeca dobivaju novu perspektivu o njima apstraktnom pojmu kao što je programiranje, oni uče i vještine koje će im sigurno trebati ubuduće kao što je rješavanje problema, suradnja s drugima i kreativnost.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju