2017-10-27 14:52:00

U potrazi za znanstvenicima među nama

Uz već uobičajenu gužvu pred osnovnom školom Dragutina Domjanića gomila učenika osmih razreda uzbuđeno je čekala početak svoga putovanja i potrage za novim znanjima. Naime, toga je dana terenska nastava naših osmaša trebala istražiti sve što nismo znali o velikom znanstveniku Nikoli Tesli. Autobusi su se napunili đacima i put je započeo.

Duga vožnja do Gospića nije nas spriječila da u dobrom raspoloženju, uz smijeh i veselo druženje, stignemo do svoga odredišta. Povjesničari, ili oni koji će to tek postati, saznali su sve o našem ocu domovine Anti Starčeviću gledajući zanimljiv dokumentarni film o njegovu životu i istražujući njegovu rodnu kuću. U potrazi za mladim znanstvenicima među nama, istražili smo rodnu kuću Nikole Tesle u Smiljanu te svjedočili nekim njegovim najpoznatijim izumima.

Svoje znanje i nova saznanja provjerili smo rješavajući radne listiće koje su pripremile vrijedne ruke učiteljica povijesti, fizike i engleskoga jezika, a zatim smo se, pomalo iscrpljeni od čitavoga dana, vratili kućama. No, kažu da slike govore više od riječi, stoga ovu našu malu priču završavamo nizom prekrasnih jesenskih kadrova.

Ana Petrić

FOTOGALERIJA


Osnovna škola Dragutina Domjanića Zagreb