preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dragutina Domjanića Zagreb

 > O školi
O školi

 

 

Osnovna škola Dragutina Domjanića nalazi se u naselju Gajnice u zapadnome djelu grada Zagreba. Škola nosi ime pjesnika Dragutina Domjanića  čiji datum rođenja (12.09.) redovito obilježavamo te posjetimo njegov grob. Sukladno tome, kao moto je izabran jedan njegov stih:

« Dosta je sunca za vse

   bu još veselja , kaj ne» ?

Prva generacija upisana je 1969. godine i od tada se u našoj školi kontinuirano odvija školovanje brojnih generacija koje su polučile značajne uspjehe u obrazovanju. 

Škola je 37 godina radila u tri smjene s više od tisuću učenika. Najteže je bilo ratnih devedesetih kada je u razrednima znalo biti više do 40 učenika. Prvi školski dan 1991. prvaši su s učiteljicama trčali  u skloništa. No, danas iz tih teških dana imamao predivna, čvrsta prijateljstva s  pripradnicima 101. bigade koji su iz naše škole kretali u obranu domovine, sa školom iz Ernestinova gdje su pripadnici 101. ratovali, s mnogim danas odraslim ljudima koji nisu zaboravili našu školu.

Godine 2006. školi je dograđeno 8 učionica, moderna kuhinja s blagovaonicom i suvremena knjižnica. To nam je omogućilo provođenje nastave u dvije smjene.

Neko vrijeme imali smo lagani pad broja učenika, no onda su Gajnice i okolna brda postali gradilišta. Od 2015. godine bilježimo porast učenika. Ove školske godine premašili smo 1000 i to za cijeli jedan razredni odjel. Osjećamo da nam je škola ponovno tijesna. Nedostaje prostora, nedostaje sprotska dvorana koju čekamo punih 25 godina. Nedostatak prostora za vježbanje odražava se u poteškoći organiziranja adekvatne nastave TZK, pa učenici razredne nastave imaju dio nastave TZK u razredu.

Škola je mjesto veselja, igre i učenja. Učenici postižu izvanredne rezultate iz  matematike, prometne kulture, likovne kulture, šaha, juda i odbojke. Njeguju kajkavsko narječje i hrvatsku baštinu. Od 2016. godine smo u prestižnom društvu Eko škola za koji ostanak svakodnevno radimo i živimo kako bismo opravdali titulu i ostali u tom društvu. U provođenju nastave pratimo suvremene trendove, naši učitelji stalno su uključeni u edukacije koje primjenjuju u svojem radu s učenicima. Nama je učenik, dijete, u centru interes i brige pa  nastojimo u svakome trenutku djelovati i obrazovno i odgojno. Osluškujemo naše učenike, držimo do njihovog mišljenja i zajedno gradimo ljepšu, bolju i svjetliju budućnost.

Ponosni smo na suradnju s roditeljima s kojima zajednički radimo na poboljšanju uvjeta života i rada u školi i oko nje.

Plodonosno surađujemo s Centrom za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Gradskom knjižnicom Vladimira Nazora, Gradskom četvrti Podsused Vrapče,  Mjesnim odborom Gajnice. Zajedničkim radom pružamo i učenicima i roditeljima mogućnost sudjelovanja u raznim projektima čije provođenje zahtjeva sinergiju prijateljstva, građanskoga odgoja i ljubvi prema naselju u kojem žive i rade.

Kako bi nam svakodnevni rad bio siguran i sadržajan brine  naš osnivač, Gradski ured za obrazovanje. Godine 2018./2019. izvršena je energetska obnova školske zgrade, 2018. postavljen je video nadzor kao pomoć osiguravanju sigurnog okružja za učenike i djelatnike.

Ponekad imamo osjećaj da živimo u velikoj košnici ali ako znamo da je košnica mjesto organizacije, uvažavanja i rada čije plodove ljudi koriste za poboljšanje zdravlja, onda želimo u toj košnici biti još dugo.

Pozivamo vas da nas posjetite i osjetite što to znači biti Domjanić.

JELOVNIK
UPISI U 1. RAZRED

Rezervacija predupisne obrade putem TERMINKA (dodatni termini).

ŠKOLSKI AUTOBUS

      

Priloženi dokumenti:
701 vozni red od 13.11.2023..pdf

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola Dragutina Domjanića Zagreb / Gajnice 31, HR-10000 Zagreb / os-ddomjanica-zg.skole.hr / ured@os-ddomjanica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju