preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dragutina Domjanića Zagreb

 > Naslovnica

NADOGRADNJA E-DNEVNIKA

Autor: Andrea Bartolić, 10. 1. 2024.

Poštovani roditelji,

obavještavamo Vas da je napravljena nadogradnja e-Dnevnika za učenike i roditelje. 
Osim redizajniranog sučelja, kataloga CARNET-ovih usluga, grafičkog prikaza ocjena i izostanaka, te prikaza prosjeka ocjena, omogućena je i mogućnost opravdavanja izostanaka učenika.

 Funkcionalnost za opravdavanje izostanaka je dostupna isključivo na sučelju za roditelje na koje se roditelji prijavljuju koristeći neku od vjerodajnica iz sustava e-Građani. Roditelj se u sustav može prijaviti nakon što je razrednik unio njegov OIB i omogućio mu pristup sučelju za roditelje, stoga Vas ljubazno molimo, ukoliko se ne možete prijaviti, da zamolbu i OIB pošaljete razrednici/razredniku.

U skladu s navedenim nadogradnjama napravljene su prilagodbe i optimizacije na mobilnim aplikacijama za Android i iOS kako bi korisnici na mobilnim uređajima mogli koristiti sve nove funkcionalnosti.

 

Upute za učenike i roditelje su dostupne na poveznici:

https://www.carnet.hr/wp-content/uploads/2024/01/e-Dnevnik-upute-za-ucenike-i-roditelje.pdf

e-Dnevniku možete pristupiti na poveznici: https://ocjene.skole.hr/login

 

Detaljan opis novododanih funkcionalnosti:

- Redizajnirano sučelje za učenike i roditelje –  s novim dizajnom korisnicima je dostupna nova struktura i logika izbornika te novi izgled ikona i ostalih grafičkih elemenata. Redizajn obuhvaća web sučelje i mobilnu aplikaciju. U sklopu ove nadogradnje omogućeno je i korištenje tamne teme.

- Katalog CARNET-ovih usluga - ova funkcionalnost omogućuje prikaz CARNET-ovih usluga koje su dostupne učenicima i roditeljima.

- Funkcionalnost za opravdavanje izostanaka – u e-Dnevniku za roditelje omogućeno je roditeljima da  mogu opravdati izostanak učenika. Roditeljima je omogućeno da pri opravdavanju izostanaka mogu priložiti ispričnicu u slučaju kada je to potrebno.

- Prikaz prosjeka ocjena – učenicima i roditeljima je omogućen prikaz prosjeka ocjena za nastavne predmete.  Korisnicima je navedena napomena da je prosjek informativnog karaktera i da zaključna ocjena iz nastavnog predmeta ne mora proizlaziti iz aritmetičke sredine upisanih ocjena.

- Grafički prikaz ocjena – na kartici s ocjenama omogućen je grafički prikaz ocjena po mjesecima za aktualnu školsku godinu.

- Grafički prikaz izostanaka – na kartici s izostancima omogućen je grafički prikaz izostanaka prema tipu upisanih izostanaka.
JELOVNIK
UPISI U 1. RAZRED

Rezervacija predupisne obrade putem TERMINKA (dodatni termini).

ŠKOLSKI AUTOBUS

      

Priloženi dokumenti:
701 vozni red od 13.11.2023..pdf

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola Dragutina Domjanića Zagreb / Gajnice 31, HR-10000 Zagreb / os-ddomjanica-zg.skole.hr / ured@os-ddomjanica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju