preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dragutina Domjanića Zagreb

ŠKOLSKI KURIKUL

            Cilj je i zadatak školskog kurikula omogućiti stjecanje široke razine općeg odgoja i obrazovanja, stjecanje temeljnih znanja potrebnih čovjeku za život i mogućnost daljnjeg školovanja. Opće obrazovanje podrazumijeva primjenu najdjelotvornijih načina poučavanja odgojno-obrazovnim sadržajima koji su temelj za razvijanje intelektualnih, društvenih, estetskih, stvaralačkih, moralnih, tjelesnih i drugih sposobnosti, te razvijanje praktičnih vještina i odlika osobnosti. Potrebno je stvoriti novu kulturu ponašanja koja će pridonijeti razvoju aktivnih i odgovornih pojedinaca, otvorenih za promjene, motiviranih i osposobljenih za cjeloživotno učenje. Razvijati opredijeljenost za europski suživot na način da se prihvaćaju nove društveno-kulturne vrijednosti i standardi, ali da se istodobno čuvaju vlastita kultura i povijest te nacionalni identitet.

 

Cilj je školskog kurikul:

  • osigurati sustavan način učenja o svijetu, prirodi, društvu, ljudskim dostignućima, o drugima i sebi te zadovoljiti specifične pojedinačne interese učenika.
  • poticati i kontinuirano unapređivati intelektualni, tjelesni, estetski, društveni, moralni, i duhovni razvoj učenika u skladu s njihovim sklonostima i sposobnostima.
  • stvoriti mogućnost da svako dijete uči i bude uspješno
  • osposobiti učenike za samostalno učenje, naučiti ih kako učiti i pomoći im u učenju
  • pripremiti učenike za mogućnosti, izazove, iskušenja koje ih čekaju u životu
  • poučiti učenike vrijednostima dostojnih čovjeka, ljudskim pravima i pravima djece
  • upoznati učenike sa sadržajima i načelima zdravog življenja
  • poučiti učenike načelima poštivanja različitosti i interkulturalnog razumijevanja
  • odgojiti učenike za moralno rasuđivanje te slobodu mišljenja, svijesti i savjesti.

 

           Nadalje cilj je kurikula stvaranje ugodnog školskog ozračja koje će održavati interes i motivaciju učenika te poticati na stvaralački i kreativan rad i učenje. Neophodno je stvaranje takvog ozračja među učiteljima koje se temelji na međusobnom poštivanju, iskrenosti, razumijevanju, solidarnosti i timskom radu te razvijanje samovrednovanja i kod učenika i kod učitelja glede unapređenja obrazovnog procesa. Poželjno je uključivanje roditelja kao aktivnih sudionika u ostvarenju postavljenih odgojno-obrazovnih ciljeva te razvijanje trajne suradnje s društvenom zajednicom u obliku tribina, tematskih sastanaka, organiziranja različitih priredbi, akcija i manifestacija. Potrebno je razvijati redovitu i trajnu suradnju s roditeljima u smislu jasno podijeljene odgovornosti glede ostvarivanja ciljeva odgoja i obrazovanja u školi i obveza učenika kod kuće. Također treba voditi računa o djelotvornoj iskoristivosti vremena u školi. 

 

 

 

 

  050-OS Dragutina Domjanica Kurikulum 2023.pdf
 21 OS DDOMJANICA KURIKUL 2018-2019.pdf
 21.OS DragutinaDomjanica, Zagreb Kurikul 2020-2021.pdf
 21.OS DragutinaDomjanica,Zagreb-Kurikul 2021-2022.pdf
 SKOLSKI KURIKUL 2022-2023.pdf


JELOVNIK
UPISI U 1. RAZRED

Rezervacija predupisne obrade putem TERMINKA (dodatni termini).

ŠKOLSKI AUTOBUS

      

Priloženi dokumenti:
701 vozni red od 13.11.2023..pdf

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola Dragutina Domjanića Zagreb / Gajnice 31, HR-10000 Zagreb / os-ddomjanica-zg.skole.hr / ured@os-ddomjanica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju