preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dragutina Domjanića Zagreb

UPISI U 1. RAZRED

OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA 1. RAZREDA

Autor: ADELA ŠEVO, 4. 3. 2021. 11:15

OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA 1. RAZREDA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

 

Poštovani roditelji budućih učenika 1. razreda,

obavještavamo Vas da će se razgovori s djecom u školi obavljati od 31.ožujka, 2021. u prostoru škole.

APLIKACIJA TERMINKO

Za  termin procjene djeteta u školi zabilježite se preko aplikacije Terminko (https://www.terminko.hr/).

Upute za korištenje aplikacije detaljno su opisane na samoj stranici. Termin koji odaberete MOŽE BITI I PRIJE pregleda djeteta kod školske liječnice (koji je također OBAVEZAN).

Pri provođenju psihofizičkog testiranja u školi dužni smo pridržavati se odgovarajućih mjera iz Uputa HZJZ-a, s naglaskom na sljedeće mjere:

 • održavati fizičku udaljenost (najmanje 1,5 m)
 • pojačati higijenu ruku (dezinfekcija ruku pri ulasku u ustanovu i izlasku) 
 • nošenje maske
 • koristiti vlastitu kemijsku olovku
 • odgoditi dolazak (djece i roditelja) s povišenom tjelesnom temperaturom i/ili respiratornim smetnjama te osoba sa sumnjom na zarazu COVID-19
 • redovito prozračivati prostorije.  

Povjerenstvo škole obavlja procjenu za djecu koja su na Listi djece dorasle za upis Gradskog ureda za obrazovanje te za onu djecu koja nisu na istoj, a imaju prebivalište/boravište na upisnom području škole (roditelji donose u školu Uvjerenje o prebivalištu/boravištu). 

Roditelji djece koja imaju stariju braću ili sestre u našoj školi i žele upis mlađeg djeteta obavljaju cjelokupan postupak pri Povjerenstvu škole kojoj pripadaju prema Mreži škola. Nakon toga se, s pozitivnim Mišljenjem Povjerenstva te škole, javljaju nama radi upisa djeteta u 1. razred.

Roditelji koji žele upis djeteta u program produženog boravka donose na prvi razgovor, tj. procjenu djeteta u školu sa sobom potvrdu poslodavca o zaposlenju. Prioritet za upis u program produženog boravka imaju djeca prema elementima navedenim u dokumentu Javne potrebe Grada Zagreba za tekuću godinu.

http://www1.zagreb.hr/slglasnik/index.html#/akt?godina=2019&broj=240&akt=74784F12F0840B0DC12584D3002A9B92  

https://www.zagreb.hr/mreza-osnovnih-skola-grada-zagreba/11581

 

    Stručno-razvojna služba škole

 [više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE BUDUĆIH PRVAŠIĆA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 27. 5. 2020. 16:43

Molimo roditelje da pri dolasku u Školu donesu ispunjene obrasce

enlightened1.  Zahtjev za upis izbornog predmeta (potrebno ispuniti za svaki izborni predmet poseban obrazac)

                      ZAHTJEV ZA UPIS IZBORNOG PREDMETA

enlightened2. Upisnicu (potpisanu od oba roditelja)

                      UPISNICA U OŠ 

enlightened3. Školski autobus za učenike S BIZEKA (Ispuniti priloženu tiskanicu ZET-a, priložiti jednu fotografiju djeteta a škola će raditi iskaznice)

                      OBRAZAC ZA ORGANIZIRANI PRIJEVOZ

              

enlightenedUGOVORI ZA BORAVAK – OBAVIJEST

Kako bi  prema naputku HZJZ a iz sigurnosnih razloga, skratili vrijeme boravka roditelja u školi, kod kuće ćete pročitati primjer Ugovora.

Kad dođete na upise u školu, istovjetan ugovor dobiti ćete na potpis u 3 primjerka.

Obzirom da ćete već biti upoznati sa sadržajem istog, neće biti potrebno ponovno ga u školi iščitavati, što će skratiti vrijeme boravka roditelja u školi.

                   UGOVOR ZA PRODUŽENI BORAVAK

 

enlightenedUz navedene obrasce molimo da pripremite i preslike sljedeće dokumentacije za dijete:

1. Rodni list s OIB-om i Domovnicu

2. Potvrde o zaposlenju za oba roditelja (ako tražite produženi boravak)

3. Potvrdu o prebivalištu/ boravištu djeteta (ako tražite produženi boravak)

4. Zdravstvenu dokumentaciju/nalaz logopeda, psihologa, vještačenje CZSS
ili dr. (ukoliko je dijete bilo u nekoj obradi ili tretmanu

5. Rješenje kojim se odobrava prijevremeni upis i mišljenje vrtića (samo za prijevremeni upis)

Hvala na suradnji i razumijevanju!

 

Stručno razvojna služba škole

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA 1. RAZREDA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.

Autor: Administrator , 26. 5. 2020. 17:08

Poštovani roditelji budućih učenika 1. razreda,

obavještavamo Vas da će se razgovori s djecom u školi obavljati od 1. lipnja 2020. u prostoru škole.

APLIKACIJA TERMINKO

Za  termin procjene djeteta u školi zabilježite se preko aplikacije Terminko (https://www.terminko.hr/).

Upute za korištenje aplikacije detaljno su opisane na samoj stranici. Termin koji odaberete MOŽE BITI I PRIJE pregleda djeteta kod školske liječnice.

enlightenedPri provođenju psihofizičkog testiranja u školi dužni smo pridržavati se odgovarajućih mjera iz Uputa HZJZ-a, s naglaskom na sljedeće mjere:

 • održavati fizičku udaljenost (najmanje 1,5 m)
 • pojačati higijenu ruku (dezinfekcija ruku pri ulasku u ustanovu i izlasku) 
 • koristiti vlastitu kemijsku olovku
 • odgoditi dolazak (djece i roditelja) s povišenom tjelesnom temperaturom i/ili respiratornim smetnjama te osoba sa sumnjom na zarazu COVID-19
 • redovito prozračivati prostorije.  

enlightenedPovjerenstvo škole obavlja procjenu za djecu koja su na Listi djece dorasle za upis Gradskog ureda za obrazovanje te za onu djecu koja nisu na istoj, a imaju prebivalište/boravište na upisnom području škole (roditelji donose u školu Uvjerenje o prebivalištu/boravištu). 

enlightenedRoditelji djece koja imaju stariju braću ili sestre u našoj školi i žele upis mlađeg djeteta obavljaju cjelokupan postupak pri Povjerenstvu škole kojoj pripadaju prema Mreži škola. Nakon toga se, s pozitivnim Mišljenjem Povjerenstva te škole, javljaju nama radi upisa djeteta u 1. razred.

enlightenedRoditelji koji žele upis djeteta u program produženog boravka donose na prvi razgovor, tj. procjenu djeteta u školu sa sobom potvrdu poslodavca o zaposlenju. Prioritet za upis u program produženog boravka imaju djeca prema elementima navedenim u dokumentu Javne potrebe Grada Zagreba za tekuću godinu.

http://www1.zagreb.hr/slglasnik/index.html#/akt?godina=2019&broj=240&akt=74784F12F0840B0DC12584D3002A9B92  

https://www.zagreb.hr/mreza-osnovnih-skola-grada-zagreba/11581

enlightenedUskoro se u Narodnim novinama očekuje objava Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava kojim je omogućeno pomicanje rokova i provođenje dijela postupaka na daljinu.

enlightenedIzmjenama Pravilnika postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja produljen je do 20. kolovoza 2020. godine, a za dijete koje ne može pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja u razdoblju koje je utvrđeno rasporedom pregleda, roditelj je dužan najkasnije do 1. kolovoza 2020. godine o tome obavijestiti stručno povjerenstvo škole kojoj dijete pripada prema upisnom području, a ono će utvrditi drugo odgovarajuće vrijeme utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta i to najkasnije do početka nastavne godine.

    Stručno-razvojna služba škole

 [više]

Obavijest Uprave za odgoj i obrazovanje o upisu u 1. razred školske godine 2020./2021.

Autor: Administrator , 13. 5. 2020. 19:00

Poštovani roditelji budućih prvaša,

prosljeđujemo vam obavijest Uprave za odgoj i obrazovanje MZO-a:

Poštovane, Poštovani,

vezano uz upite o nastavku upisa djece u prvi razred osnovne škole obavještavamo vas da se aktivnosti oko upisa djece u 1. razred osnovne škole od 11. svibnja 2020. provode liječnički pregledi djece prema uputama HDŠSM i HZJZ, o čemu su obaviješteni svi osnivači i sve osnovne škole.

Utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta, odnosno učenika zbog upisa u prvi razred, koji provode Stručna povjerenstva škola i ureda nadležnih za obrazovanje, za sada se još neće provoditi.

Upute za način i vrijeme njihova provođenja škole i upravni odjeli u županijama nadležni za obrazovanje te Gradski ured za obrazovanje Grada Zagreba dobit će kada o tome budu donesene potrebne odluke.

Ministarstvo je pokrenulo žurne izmjene Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava gdje je postupak upisa u prvi razred osnovne škole reguliran, a u kontekstu izvanredne situacije pandemije koronavirusa.

S poštovanjem,

Uprava za odgoj i obrazovanje

 [više]

Upisi u 1. razred školske godine 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vanja Pavlić, 27. 2. 2020. 20:33

Poštovani roditelji/skrbnici,

detalje o načinu prijave za komisijski pregled u školi objavit ćemo nakon 1. ožujka 2020.

Pod OPŠIRNIJE se nalaze Obavijest o upisu djece u 1. razred školske godine 2020./2021. i Raspored pregleda u OŠ Dragutina Domjanića.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 UPISI U 1. RAZRED 2017./2018.

RODITELJIMA/STARATELJIMA BUDUĆIH PRVAŠA

 

 1. Prvi korak pri upisu djeteta u 1. razred je obavljanje pregleda kod Školske liječnice, dr. Kovačević Svaguša, Dom zdravlja Gajnice. Roditelji se trebaju naručiti prethodno telefonom na broj 3452 132 (neparni datumi ujutro, parni poslijepodne).

 

 1. Pri obavljanju pregleda kod školske liječnice, roditelji / staratelji dobit će točan termin razgovora djeteta i roditelja sa stručnim suradnicama / učiteljima škole.

 

 1. Na razgovor u školu roditelji trebaju ponijeti OIB i JMBG djeteta, po mogućnosti presliku domovnice i rodnog lista, a oni roditelji koji su zainteresirani za upis djeteta u PRODUŽENI BORAVAK trebaju na taj razgovor donijeti i sljedeće dokumente:

 

 • ako su oba roditelja zaposlena - potvrda poslodavca o zaposlenju za svakog roditelja
 • ako dijete živi uz zaposlenog samohranog roditelja koji koristi pravo na novčanu pomoć u sustavu socijalne skrbi – potvrda o poslodavca o zaposlenju i potvrda CZSS-a
 • za djecu invalida Domovinskog rata ako je drugi roditelj zaposlen – potvrda nadležnog Ministarstva i potvrda o zaposlenju za drugog roditelja
 • za djecu s teškoćama u razvoju – medicinska dokumentacija
 • za djecu bez roditelja ili zanemarenoga roditeljskog staranja, djecu koja žive u teškim zdravstvenim i socijalnim uvjetima i djecu koja primaju dječji doplatak - potvrda nadležnog CZSS.

 

Ako se za uključivanje u produženi boravak prijavi veći broj učenika, a škola zbog ograničenih prostornih uvjeta ne može povećati broj odgojno- obrazovnih skupina, prioritet pri uključivanju u produženi boravak škola utvrđuje na osnovi navedenih kriterija (točke od 1. do 7.) koji su određeni Programom javnih potreba u odgoju i obrazovanju Grada Zagreba u 2017. (Službeni glasnik Grada Zagreba). 

Povjerenstvo škole utvrđuje psihofizičko stanje djece isključivo za djecu koja pripadaju upisnom području škole (prema važećoj mreži škola).


Upisi u 1. razred

OBAVIJEST ZA RODITELJE KOJI UPISUJU DIJETE U 1. RAZRED OŠ DRAGUTINA DOMJANIĆA

 

Školski obveznici su sva djeca koja do travnja 2015. imaju navršenih 6 godina života.

Za  školsku godinu 2015./16. u našu školu  upisuju se učenici koji imaju prebivalište na području prema naznačenim ulicama ( u prilogu – Upisno područje OŠ Dragutina Domjanića – popis ulica ).

Upisno područje OŠ Dragutina Domjanića.

 

Roditelji se prvo naručuju kod školske liječnice dr. Tatjana Kovačević Svaguša ( tel. 34 52 132 )

 

Služba za školsku i adolescentnu medicinu

                   Gajnice - Ghandijeva 5 

                    tel. 3452 - 132                    

Tatjana Kovačević Svaguša, dr. med.,spec. školske medicine

                    svaki dan: 13,00 -14,00  i  18,00 -19,00

 

Za liječnički pregled prije upisa u 1. razred roditelji/staratelji dužni su se osobno javiti u školsku ambulantu nadležnu prema adresi prebivališta radi preuzimanja uputnica, uputa i termina pregleda.

 

Termin za komisijski pregled u školi roditelji će dogovoriti telefonski sa stručnim suradnikom, defektologom ili pedagogom.

 

PEDAGOG: tel.: 3454 058 (kućni 4)

                    Radno vrijeme: PON i SRI - 9:00 - 15:00

                                               UTO i ČET - 13:00 - 19:00

                                               PET - B smjena

B smjena:

ožujak - parni datumi  ujutro od 9:00 - 15:00

travnja i svibanj - neparni datumi ujutro od 9:00 - 15:00

lipanj - parni datumi  ujutro od 9:00 - 15:00

 

DEFEKTOLOG:  tel.: 3454 058 (kućni 6)

                   Radno vrijeme: PON i SRI - 13:00 - 19:00

                                              UTO i ČET - 8:00 - 14:00

                                              PET -  A smjena

A smjena:

ožujak - neparni datumi  ujutro od 8:00 - 14:00

travnja i svibanj - parni datumi ujutro od 8:00 - 14:00

lipanj - neparni datumi  ujutro od 8:00 - 14:00

 

 

U ŠKOLU JE POTREBNO DONIJETI:

1.Domovnicu ( kopiju )

2.Rodni list ( kopiju )

3. OIB

ZA BORAVAK JE JOŠ POTREBNO:

 1. Potvrda da su oba roditelja zaposlena
 2. Dokaz o prebivalištu učenika i ostalih članova zajedničkog kućanstva

( za učenike potvrda MUP-a, a za roditelje preslika osobne iskaznice )

 

Roditeljski sastanak za prvašiće bit će održan u rujnu 2015. godine, a točan termin će se naknadno odrediti.

 

Preporučujemo.

Edukativna slikovnica „Škola? Pa što!„ autorice Marije Šoštarić donosi kratke priče o djevojčici Kuglici koje prikazuju i objašnjavaju vještine, znanja, sposobnosti i navike poželjne i potrebne za polazak u školu.

M.Čudina-Obradović „Čitanje prije škole“– zbirka radnih listova usklađena s popisom predčitačkih vještina pomoći će djetetu da iskustva stečena u svakodnevnim aktivnostima, igri i razgovoru prenese u simbolični oblik, u oblik s kojim će se najčešće susretati tijekom školovanja, a to su slika, riječ i rečenica. Radnim listovima dodan je prilog u kojemu se nalazi materijal potreban za izvedbu nekih igara i aktivnosti iz priručnika.

 


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Školski logo


   

Školski kurikulum

JELOVNIK

Priloženi dokumenti:
Jelovnik 27.9 - 1.10.pdf

ŠKOLSKI AUTOBUS

Upisi u 1. razred
CMS za škole logo
Osnovna škola Dragutina Domjanića Zagreb / Gajnice 31, HR-10000 Zagreb / os-ddomjanica-zg.skole.hr / ured@os-ddomjanica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju